Kopen » Nieuws » Test met hamsters toont nut van dragen mondkapjes | AD 17-05-2020 15:05

Test met hamsters toont nut van dragen mondkapjes | AD 17-05-2020 15:05

Gepubliceerd op 18 mei 2020 om 21:04

Hoewel wij niet vrolijk worden van dierproeven vonden we deze testresultaten noemenswaardig. Enerzijds zijn we als dierenliefhebbers al benieuwd of dieren ook besmet kunnen raken - zoals er nu verschillende berichten de ronde doen. Dit artikel bewijst in ieder geval dat hamsters besmet kunnen raken, ook van elkaar.

De opzet van de test was het meetbaar maken van het nut van dragen van mondkapjes. Hoewel we in Nederland voorzichtig bezig zijn om de Mondkapjes toe te voegen aan het pakket van persoonlijke beschermingsmaatregelen wordt er nog door de beleidsmakers nog niet duidelijk benoemd wat de toegevoegde waarde kan zijn - bij correct gebruik natuurlijk.

Wat deze test aantoont is dat dankzij de inzet van een mondmasker het aantal besmetting kan worden teruggedrongen. Hoewel de omstandigheden natuurlijk niet direct vergelijkbaar zijn met 'ons' gebruik van een mondkapje, en in deze situatie een medisch mondmasker is gebruikt (certificering niet benoemd) - is de uitkomst deels representatief voor het gebruik van mondkapjes algemeen.

Onze mondkapjes worden geleverd inclusief een vervangbaar hydrostatisch propyleen filter wat ook wordt gebruikt om chirurgische mondkapjes te maken.

Bron: https://www.ad.nl/buitenland/zieke-hamsters-besmetten-fors-minder-knaagdieren-door-mondkapje-tussen-kooien~af77e3f3/


«   »