Kopen » Nieuws » "To Mask or not to Mask" (Mondkapje dragen of niet)

"To Mask or not to Mask" (Mondkapje dragen of niet)

Gepubliceerd op 8 juni 2020 om 16:30

Ook wij genieten het meest van een oprechte glimlach en een gemeende flirt, en met een mondkapje op is dat zoveel lastiger. Wij gaan zeker niet zeggen dat je een mondkapje moet dragen. De belangrijkste maatregelen om de kans op besmetting te verkleinen zijn 1,5 meter afstand houden, geen fysiek contact (o.a. handen geven, zoenen) en hygiëne (o.a. handen wassen). En dat werkt!

Wanneer het lastiger wordt om deze regels te volgen - zoals in het Openbaar Vervoer, het vliegtuig maar bijvoorbeeld ook weer steeds meer op straat en in de winkels - dan kan het mondkapje een extra barrière zijn om de kans op besmetting te verlagen. Daarvoor moet een mondkapje zoveel mogelijk de besmettelijke druppeltjes tegenhouden bij in- en uitademen. Daarnaast moet een mondkapje in één keer goed en stevig zitten zodat het contact met de handen en het gezicht minimaal blijft. Bovendien moet het mondkapje comfortabel gedragen kunnen worden en prettig kunnen ademen. Zeker als je langer onderweg bent.

Het comfort en het prettig kunnen ademen wordt bepaald door de het ontwerp en de gebruikte materialen. Dus mocht je ongemak ervaren tijdens het gebruikt van een mondkapje dan zou je kunnen overwegen om naar een ander type mondkapje te kijken.

Als je daarbij onze mondkapjes overweegt dan kan je de volgende overwegingen meenemen: 

  • Onze mondkapjes zijn gemaakt van 100% katoen - van binnen en van buiten. Dat voelt prettig aan op de neus en de mond en ademt goed. Bovendien kan dit goed worden gewassen op 60 graden Celsius, waarbij het elastiek hier de beperkende factor is.
  • Onze mondkapjes zijn groter dan vele andere mondkapjes in de markt - zelfs na het wassen. Dus ruime en comfortabele passing om de neus, mond en kin voor goede bescherming.
  • Onze mondkapjes zijn voorzien van een volledig verstelbare en stevige neusbrug. Hierdoor kan je deze één keer goed instellen, en zal het mondkapje tijdens het dragen goed op de neus rusten. Daarmee hoeft het mondkapje minder strak op het gezicht te zitten en toch niet afzakken.
  • Onze mondkapjes zijn voorzien van een vervangbaar polypolyleen filter. Door de niet-gewoven structuur van deze stof houdt het zelfs minuscule 'druppeltjes' tegen terwijl het nog wel goed lucht door laat. Daarom wordt dit ook gebruikt in professionele chirurgische mondkapjes en in professionele luchtbehandeling systemen.
  • Onze mondkapjes zijn voorzien van comfortabele elastische oorlussen. Daarmee worden onze mondkapjes tijdens het dragen al in positie gehouden door de neusbrug en de oorschelp, zonder dat deze strak hoeft te worden aangetrokken.

De komende periode zullen we weer leuke nieuwe designs en combinaties aan gaan  bieden op onze site. Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven. 


«   »