Kopen » Nieuws » Op vakantie binnen EU? Mondkapjes mee

Op vakantie binnen EU? Mondkapjes mee

Gepubliceerd op 3 juli 2020 om 11:21

Een zucht van verlichting. Het is bijna vakantie tijd! En we kunnen over de (Europese) grenzen op vakantie. Bijna alle landen zijn 'grotendeels opengesteld', dat betekend dat er nog wel waaksaamheid wordt gevraagd maar dat we wel kunnen zwemmen en uit eten mogen gaan. Daarbij geldt wel dat het overgrote deel van de vakantielanden een mondkapjes verplicht stelt in het openbaar. Dat is even wennen voor ons Nederlanders. Bekijk hier het actuele overzicht

 

Wil je op vakantie zonder een mondkapjesplicht dan ben je het beste af in Nederland zelf of in de Scandinavische landen. Let wel op dat de Noorwegen en Zweden weer meer andere beperkingen kennen dan de andere Europese landen. Wat dat aangaat is Denemarken het meest vergelijkbaar aan Nederland.

 

Ook Marokko en Turkije staan nu op de lijst. Maar dit zijn geen Europese landen dus we hebben geen Europese richtlijnen voor het bezoeken van deze landen. In beide gevallen zijn mondkapjes vooral verplicht.

 

Hoe dan ook - en waar je ook naar toe gaat - een veilige, gezonde en vooral vrolijke vakantie toegewenst namens het team van Vrolijke Mondkapjes!

#samengezond


«   »