Kopen » Nieuws » België scherpt corona maatregelen aan, meer verplichtingen voor mondkapjes

België scherpt corona maatregelen aan, meer verplichtingen voor mondkapjes

Gepubliceerd op 10 juli 2020 om 07:29

In België is het vanaf zaterdag verplicht om een mondkapje te dragen in winkels, winkelcentra, bioscopen en musea. Dat maakte de Belgische premier Sophie Wilmès donderdagavond bekend, zo melden onder meer De Standaard en VRT NWS.

In alle overdekte ruimtes waar veel mensen bij elkaar komen, zoals gebedshuizen, concert- en theaterzalen, bibliotheken, grote collegezalen en conferentiezalen, moet vanaf zaterdag een mondkapje gedragen worden.

"Deze lijst kan na verloop van tijd aangepast worden, afhankelijk van de epidemiologische situatie van ons land. Het dragen van een masker blijft altijd sterk aanbevolen in andere situaties", aldus een verklaring van het Overlegcomité.

Het niet-dragen van een mondkapje kan een boete opleveren. Kinderen jonger dan twaalf jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Het verbod komt onverwacht: de verplichting zou aanvankelijk volgende week in de Nationale Veiligheidsraad besproken worden. Na een officiële aanbeveling van de Hoge Gezondheidsraad, de Belgische RIVM, heeft de regering echter besloten om het verbod sneller in te laten gaan.

Bekijk de maatregelen rondom mondkapjes in heel Europa

Wij leveren ook mondkapjes in België: www.vrolijkemondkapjes.be

Bron: NU.nl


«   »