Kopen » Nieuws » Ook vakantie in Engeland mogelijk

Ook vakantie in Engeland mogelijk

Gepubliceerd op 11 juli 2020 om 08:23

Goed nieuws voor de Anglofielen! Ook Groot Brittannië kan nu toch nog een (Europese?) vakantie worden genoten. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld.

 

Daarom is de kleurcode voor het Verenigde Koninkrijk aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s). Dit geldt ook voor Noord-Ierland. Op de Kanaaleilanden gelden andere maatregelen. Als u op Guernsey aankomt bent u verplicht 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Bij aankomst op Jersey heeft u de keus tussen 14 dagen in (thuis)quarantaine of een negatieve COVID-19 test niet ouder dan 72 uur overleggen. U kunt de test ook bij aankomst ondergaan.

 

Het beleid rondom mondkapjes is mild. Een mondkapjes is verplicht in het Openbaar Vervoer en tijdens een bezoek aan het ziekenhuis. Verder geldt er een aanbeveling voor het dragen van een mondkapje in winkels en andere openbare ruimtes waar het niet mogelijk is om 1 meter afstand te houden.

Bekijk de mondkapjes regels in alle Europese landen

 

U kunt dus op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk maar blijf waakzaam. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels op. 

 

Bron: www.nederlandwereldwijd.nl, ANWB


«   »