Kopen » Nieuws » BREAKING NEWS: Amerikaanse president stelt mening rondom mondkapjes bij

BREAKING NEWS: Amerikaanse president stelt mening rondom mondkapjes bij

Gepubliceerd op 22 juli 2020 om 11:52

Gouden regels voor gebruik mondkapjes

  • Gebruik geen mondkapjes die zijn bedoeld voor de medische sector zodat ook die beschikbaarheid kan worden gegarandeerd.
  • Gebruik mondkapjes die goed aansluiten over en rond de neus, mond en de kin.
  • Zorg dat het mondkapje goed blijft zitten zodat de aanraking met de handen tijdens het dragen wordt geminimaliseerd. Hiermee voorkom je de extra verspreiding via de handen.
  • Was of reinig de handen goed voordat je een mondkapje opzet of afneemt.
  • Als je het mondkapje afneemt doe dit via de oorlussen of hoofdband om wederom het contact tussen de handen en het mondkapje te minimaliseren.
  • Gebruik een mondkapje alleen als het echt nodig is, een goed mondkapje belemmerd ook de inname van zuurstof.
  • Gebruik een mondkapje maximaal 4 uur achtereen en zorg daarna voor een verschoning.
  • Berg een herbruikbaar mondkapje goed op zodat deze niet in aanraking komt met bijvoorbeeld de schone mondkapjes en andere voorwerpen in de zak, jas of tas.
  • En kies voor een leuk mondkapje, dat maakt deze wereld dan weer net iets mooier. 😉

In Amerika is men nog steeds bezig om de eerste Corona golf te bedwingen en is het hoogtepunt nog niet voorbij. Hoe dit heeft kunnen ontstaan laten we maar in het midden, maar er wordt zeker gekeken naar de rol van de centrale overheid in Amerika en zelfs de rol van de Amerikaanse president zelf. De laatst heeft zich tot deze week ook altijd verzet tegen de inzet van mondkapjes.

Hoewel ook Nederland nog sceptisch is over het nu van mondkapjes in het bestrijden van de verspreiding van dit Corona virus lijkt er wereldwijd toch een consensus te ontstaan over de toegevoegde waarde ven het mondkapjes als onderdeel van het totale beleid. Ook andere landen binnen Europa zetten nu meer in op het gebruik van mondkapjes op openbare ruimtes. Zelfs de Amerikaanse president lijkt nu overtuigd te zijn.

Eerlijk is eerlijk, dit is dezelfde president die de inname van schoonmaak bleekmiddel leek te suggereren als medicijn tegen het Corona virus. Dus dit is wellicht niet de meest betrouwbare 'influencer'. En ook wij geloven niet in enkel mondkapjes als het antwoord op verspreiding van het Corona virus. Maar steeds meer organisaties en beleidsmakers zien wel de toegevoegde waarde van mondkapjes vooral bij gebruik in de openbare ruimte waar afstand houden niet altijd in de (eigen) hand kan worden gehouden.

In alle gevallen moeten een aantal gouden regels in acht worden genomen om het effect van de mondkapjes ook echt te benutten. 

Ook overtuigd van de bijdrage van mondkapjes? Wij hebben nog steeds voorraad en maken ook nog steeds vrolijke mondkapjes met filters in vele leuke designs.

Eerlijke Nederlandse mondkapjes voor persoonlijk gebruik


«   »