Kopen » Nieuws » Welk type mondkapje is het meest effectief?

Welk type mondkapje is het meest effectief?

Gepubliceerd op 1 september 2020 om 11:26

"Wij van WC Eend!" Natuurlijk hebben wij er belang bij om dit onderzoek te tonen. Het onderzoek is uitgevoerd door Duke University in Amerika en gepubliceerd via Science Advances. Uitgerekend in Amerika hebben ze natuurlijk wel een reden om goed te kijken wat helpt en wat niet. Kort samengevat: Mondkapjes helpen het aantal besmettingen te verkleinen -en- dubbel-katoen uitgevoerde mondkapjes met filter scoren erg goed.

Als één van de weinige landen in Europa is in Nederland de mening dat het niet zinvol is om een uitgebreide mondkapjes plicht in te voeren. Al snel wordt er geroepen dat mondkapjes 'niet werken' of dat de bijdrage in de Nederlandse situatie klein zal zijn. Hoe dan ook zijn er genoeg Europese onderzoeken die wel degelijk aantonen dat mondkapjes een bijdrage leveren in het verkleinen van de kans op besmetting. Ook dit Amerikaanse onderzoek uit juni 2020 gepubliceerd op Health Affairs concludeert in het voordeel van de mondkapjes.

Het onderzoek van Science Advances gepubliceerd op 6 augustus 2020 gaat daar verder op in door te onderzoeken welk type mondkapje nu het meest effectief zijn in de bescherming tegen de verspreiding van het COVID-19 virus.

De top 3 bestaat uit:

  1. FFP2 (N95) gecertificeerd mondkapje zonder ventiel
  2. Chirurgisch mondkapje (3-laags polypropyleen)
  3. Katoen-Polypropyleen-Katoen mondkapje

Als we kijken naar ons product dan komt dit overeen met het model dat als 3e is getest, en is daarmee het beste niet-professionele alternatief. Bedenk wel dat gecertifieerde mondkapjes zijn voorbehouden aan gezondheidsinstellingen dus niet gebruikt zouden mogen worden in de publieke omgeving.

Als we verder inzoomen op onze 'vrolijke mondkapjes' dan leveren we standaard een 5-laags polypropyleen filter mee waarmee we dus eigenlijk 2 en 3 samenbrengen en misschien wel een nog betere bescherming kunnen bieden. Alleen hebben ze dat dus niet getest.

Daarnaast willen we natuurlijk ook opmerken dat de effectiviteit van een mondkapje vooral wordt bepaald door het gebruik. Als de gebruiker besluit om niet zijn neus te bedekken met het mondkapjes, dan biedt een mondkapje uiteindelijk geen enkele bescherming. En ook de transmissie van het virus via de handen blijft natuurlijk ook een risico. Daarom werkt dit alleen als we alle regens in acht nemen.

Bron: MSN/Usa Today

De voordelen van Vrolijke Mondkapjes

  • Onze mondkapjes zijn gemaakt van 100% katoen - van binnen en van buiten. Dat voelt prettig aan op de neus en de mond en ademt goed. Bovendien kan dit goed worden gewassen op 60 graden Celsius, waarbij het elastiek hier de beperkende factor is.

  • Onze mondkapjes zijn groter dan vele andere mondkapjes in de markt - zelfs na het wassen. Dus ruime en comfortabele passing om de neus, mond en kin voor goede bescherming.

  • Onze mondkapjes zijn voorzien van een volledig verstelbare en stevige neusbrug. Hierdoor kan je deze één keer goed instellen, en zal het mondkapje tijdens het dragen goed op de neus rusten. Daarmee hoeft het mondkapje minder strak op het gezicht te zitten en toch niet afzakken.

  • Onze mondkapjes zijn voorzien van een vervangbaar polypolyleen filter. Door de niet-gewoven structuur van deze stof houdt het zelfs minuscule 'druppeltjes' tegen terwijl het nog wel goed lucht door laat. Daarom wordt dit ook gebruikt in professionele chirurgische mondkapjes en in professionele luchtbehandeling systemen. De filters kunnen worden bijbesteld via onze webshop.

  • Onze mondkapjes zijn voorzien van comfortabele elastische oorlussen. Daarmee worden onze mondkapjes tijdens het dragen al in positie gehouden door de neusbrug en de oorschelp, zonder dat deze strak hoeft te worden aangetrokken.

 


«   »