Kopen » Nieuws » Wereldgezondheidsorganisatie WHO wil positief blijven maar waarschuwt voor een stijging van Corona sterfgevallen in Europa (AD, 14 september 2020)

Wereldgezondheidsorganisatie WHO wil positief blijven maar waarschuwt voor een stijging van Corona sterfgevallen in Europa (AD, 14 september 2020)

Gepubliceerd op 14 september 2020 om 19:02

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verwacht in Europa een stijging van het aantal corona-sterfgevallen in oktober en november, twee maanden die zich ‘als erg moeilijk aankondigen’. Dat zegt de directeur van de Europese tak van de organisatie tegen persbureau AFP.

"Het zal nog moeilijker worden. In oktober en november zullen we een hogere sterftegraad zien", verklaarde WHO-regiodirecteur Hans Kluge in een interview met persbureau AFP.

Volgens Kluge zal dat het gevolg zijn van de heropleving van de epidemie op ons continent. ,,We bevinden ons op een moment dat geen van de landen zin heeft om dergelijk slecht nieuws te krijgen, en ik begrijp dat", aldus Kluge. Hij wil daarom ook de positieve kant van het verhaal naar voren brengen en benadrukken dat de pandemie ooit zal verdwijnen.

Tegelijk waarschuwde de topman dat een vaccin niet meteen betekent dat het allemaal achter de rug is. "Ik hoor voortdurend: ‘het vaccin zal het einde van de epidemie zijn’. Natuurlijk niet!", aldus Kluge. 

"We weten niet eens of het vaccin doeltreffend zal zijn voor de hele bevolking. Sommige tekenen wijzen er momenteel op dat het voor sommigen wel zal werken, maar voor anderen niet", benadrukte de Belg. ,,En als we ineens verschillende vaccins moeten gaan bestellen wordt dat een logistieke nachtmerrie...", voegde hij er nog aan toe.

Voorlopig nog vrij stabiel

Momenteel ziet Europa zich geconfronteerd met een forse toename van het aantal besmettingen, maar het aantal sterfgevallen blijft vooralsnog vrij stabiel. De Europese tak van de WHO zit vandaag en morgen met de ongeveer vijftig lidstaten samen om de reactie op de pandemie te bespreken en overeenstemming proberen te bereiken over een vijfjarenstrategie.

Bron: AD
Afbeelding: AFP


«   »