Kopen » Nieuws » Hoe onderscheid je Covid-19 van Verkoudheid, Griep en Allergie?

Hoe onderscheid je Covid-19 van Verkoudheid, Griep en Allergie?

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 22:59

Met het wisselvallige weer en het verkoudheidsseizoen en griepseizoen in aantocht gaan we misschien wel nog spannendere tijden tegemoet. We zijn ook maar mensen en willen natuurlijk altijd proberen de juiste keuzes te maken. Als je dan wakker wordt met lichte verhoging en een loopneus - wat doe je dan?

In de eerste plaats geldt dan natuurlijk gewoon het advies om thuis te blijven. Daar niet aan twijfelen. Maar dan wil je zelf toch ook zo snel mogelijk uitsluitsel over wat het nu is dat je onder de leden hebt. Zeker bij een verhoging is het advies om een Covid-19 test aan te vragen. Bel 0800-1202 om een afspraak te maken.

 

Het Dagblad van het Noorden herkende de behoefte om toch ook zelf een diagnose te kunnen stellen en zoveel mogelijk Covid-19 uit te sluiten, al is het maar voor de interne rust. Daarom hebben ze de onderstaande matrix samengesteld.

Let op: dit is geen sluitende methode om Covid-19 vast te stellen. Bij ziekteverschijnselen, kies voor de veilige weg, vermijd contact met andere mensen en laat je testen.

Bron: Dagblad van het Noorden
Afbeelding: DvhN/ANP/Roos Koole


«   »