Kopen » Nieuws » Witgoud en 3600 diamanten: dit is 's werelds duurste mondkapje

Witgoud en 3600 diamanten: dit is 's werelds duurste mondkapje

Gepubliceerd op 22 november 2020 om 17:38

Een Israëlische juwelier werkt momenteel aan het 'duurste mondkapje ter wereld'. Het masker, dat 1,5 miljoen dollar (ruim 1,2 miljoen euro) moet gaan kosten, is gemaakt van 18-karaats witgoud en omhangen met 3600 diamanten.

De Israëlische juwelier Yvel maakt het mondkapje speciaal op verzoek van een koper. Het masker moet een N99-filter bevatten, dat nog beter beschermt dan het chirurgische N95-gezichtsmasker.

De koper had nog twee andere verzoeken: het mondkapje moet voor het einde van het jaar klaar zijn en 'het duurste ter wereld' worden. Die laatste eis was 'gemakkelijk om in te willigen', vertelt Levy, de eigenaar van de juwelier aan persbureau AFP.

De koper van het mondkapje zou een Chinese zakenman zijn die in de Verenigde Staten woont. Het mondkapje weegt, behangen met diamanten, zo'n 270 gram. Dat is bijna 100 keer zwaarder dan een standaard mondkapje.

Aandacht trekken

"Niet alles is te koop", grapt Levy. "Maar je kan wel een héél duur mondkapje kopen. Als de koper het wil het dragen en de aandacht wil trekken, dan houden wij hem niet tegen."

Of het niet 'onjuist' is om zo'n duur mondkapje te maken in een tijd dat miljoenen mensen werkloos zijn geworden? Welnee, vindt Levy. "Ik zou het zelf niet gauw dragen, maar ben blij dat deze opdracht onze medewerkers in deze turbulente tijden voorlopig baanzekerheid geeft."

 

bron: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/opmerkelijk/artikel/5176345/mondkapje-duurste-ter-wereld-israel-juwelier

 


«   »