Kopen » Nieuws » B.1.1.529 - Wat? Een nieuwe Corona variant in het nieuws.

B.1.1.529 - Wat? Een nieuwe Corona variant in het nieuws.

Gepubliceerd op 26 november 2021 om 09:21

Op BNNVARA is het volgende artikel gepubliceerd over de nieuw ontdekte variant van het Corona virus. Dit maakt het absoluut weer een stuk spannender. Maar specialisten zijn het er ook over eens dat we deze nieuwe variant kunnen verslaan.

Griezelige variant B.1.1.529 lijkt Delta te verpulveren

De nieuwe coronavariant B.1.1.529 lijkt zich in Zuid-Afrika veel sneller te verspreiden dan eerdere versies, zoals Delta. De snelle verspreiding gaat gepaard met een toename van het aantal coronabesmettingen in het land.

De nieuwe variant heeft 32 mutaties in de uitsteeksels van het virus. De vrees bestaat dat vaccinatie of een eerdere besmetting met sars-cov-2 daardoor veel minder beschermt. De mutaties wijzen er volgens deskundigen ook op dat de nieuwe variant besmettelijker is.

Het Verenigd Koninkrijk heeft besloten om Zuid-Afrika en vijf andere landen op de rode lijst te zetten. Vluchten uit onder meer Namibië, Botswana en Zimbabwe worden niet meer toegelaten. Reizigers uit die landen moeten in quarantaine. In Nederland pleit GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld voor maatregelen om verspreiding van de nieuwe variant te voorkomen.

Wetenschappers vrezen al langer voor een nieuwe supervariant van het virus die nog veel besmettelijker is. Het risico op zo’n nieuwe variant neemt toe als het virus veel rondgaat en terechtkomt bij een persoon met een verzwakt immuunsysteem.

Het vermoeden bestaat dat ook B.1.1.529 zo is ontstaan. Bij mensen met een immuunsysteem dat bijvoorbeeld is aangetast door HIV, kan het virus blijven voortwoekeren, en nieuwe mutaties creëren die het immuunsysteem makkelijker omzeilen.

 

Bekijk het originele bericht: BNNVARA

Afbeelding: John Burn-Murdoch - Twitter - @jburnmudoch


«   »