Kopen » Nieuws » Cannabis kan corona-infectie voorkomen

Cannabis kan corona-infectie voorkomen

Gepubliceerd op 14 januari 2022 om 17:06

Wij hebben ooit een mondkapje gemaakt met afbeeldingen van cannabis bladeren. Die hielpen natuurlijk ook bij het voorkomen van besmetting. Maar dat cannabis ook echt helpt om besmetting te voorkomen in een nieuwe ontdekking.

Bestanddelen in cannabis kunnen voorkomen dat het coronavirus gezonde cellen binnendringt, blijkt uit een laboratoriumstudie die is gepubliceerd in het Journal of Nature Products. Twee stoffen in hennep, CBGA en CBDA, kunnen het virus volgens onderzoekers van de Universiteit van Oregon tegengaan.

De betreffende stoffen bonden zich aan uitsteeksel van eiwitdelen op het virus en blokkeerden een stof die de ziekteverwekker gebruikt om mensen te infecteren. De wetenschappers deden laboratoriumtesten met de alfa- en bètavariant van het virus, maar hebben geen onderzoek gedaan bij mensen.

Hennep wordt gebruikt in allerlei producten, ook in voedsel. "Deze bestanddelen, die oraal kunnen worden ingenomen, hebben een lange geschiedenis van veilig gebruik bij mensen", aldus onderzoeker Richard van Breemen van het Hennep Innovatie Centrum van de universiteit. "Zij hebben het potentieel een infectie door het coronavirus te voorkomen en behandelen."

Wij verkochten alleen het mondkapje, we verkopen geen cannabis 😉.

 

Bron: Telegraaf/ANP/Bloomberg

Uitverkocht

Wiedewiedewiet - LIMITED EDITION [LEWT01]

€ 14,95 € 3,00
Uitverkocht
Uitverkocht

Wiedewiedewiet - LIMITED EDITION [LEWT01]

€ 14,95 € 3,00

LIMITED EDITION - eenmalige uitgave

Comfortabel mondkapje met afbeelding van groene bladeren

  • 100% katoen
  • Op 60 graden wasbaar
  • Herbruikbaar
  • Vervangbaar 5-laags hydrostatisch filter (meegeleverd) info
  • Leverbaar per stuk
  • Stelbaar bij de neus door een aluminium neusbrug
  • Verstelbare elastieke oorlussen
  • Levertijd maximaal 6 werkdagen

Deze mondkapjes worden eenmalig in beperkte oplage gemaakt. Deze Limited Edition gemist, houdt onze site in de gaten voor nieuwe Limited Editions of volg ons op FaceBook en Instagram.


«   »