Kopen » Veelgestelde Vragen

Waarom stoppen jullie met de mondkapjes?

Het idee van de Vrolijke Mondkapjes was geboren in een tijd dat modieuze mondkapjes nog nieuw waren in Nederland en wij met vanuit onze bestaande ondernemingen hier aan aanbod voor konden samenstellen. Maar de markt is inmiddels veranderd. Helaas is het nog niet zo dat mondkapjes niet meer nodig zijn. En hoewel mondkapjes nu op veel plekken verplicht zijn is het ook zo dat door andere strengere maatregelen er weer minder 'persoonlijk verkeer' is - dus de vraagkant voor mondkapjes wordt momenteel niet groter.

Aan de andere kant zijn we ook ingehaald op de aanbod kant van de markt. Ons idee was de Nederlandse economie te steunen door ook in Nederland in te kopen en te produceren. Maar dat is gewoon veel te duur om competitief te zijn.

Maar niet getreurd - we vonden het erg leuk om te doen en we willen ook graag dit avontuur met helzelfde plezier afsluiten. Zelfs als we daarbij de huidige voorraad onder de kostprijs mogen verkopen - doe daar je voordeel mee.

Kan in de Vrolijke Mondkapjes ook in de winkel kopen?

Jazeker. We hebben al een aantal wederverkopers in de regio Den Haag en we gaan dit snel verder uitbreiden.

Het overzicht van de verkooppunten staat hier.

Moet ik nog iets speciaals doen voor ik het mondkapje kan dragen?

De verstuurde mondkapjes zijn per stuk luchtdicht verpakt. We doen er altijd een handleiding bij. Voor gebruik mondkapje wassen op 60 graden Celsius. De mondkapjes krimpen iets door het wassen, daarom hebben we ze expres wat groter gemaakt.

Na het wassen en desgewenst de plooien en opnieuw instrijken en daarna kunt u de neusbrug plaatsen. Bekijk onze video als u daar vragen over heeft. Tot slot plaats u het filter in het mondkapje en is hij klaar voor gebruik.

u kunt de gebruiksaanwijzing hier bekijken.

De stof van het kapje kan gewassen worden op 90 graden Celsius, maar het elastiek op maximaal 60 graden Celsius.

Waarom verkopen jullie maar één model mondkapje?

We hebben voor dit model gekozen na dat we zelf een aantal modellen hebben geprobeerd. Wij hebben deze als meest comfortabel en praktisch ervaren. Deze mondkapjes zijn verstelbaar bij de neus en de oren. Het filter kan worden vervangen en het mondkapje kan worden gewassen op 60 graden Celsius.

De stof van het kapje kan gewassen worden op 90 graden Celsius, maar het elastiek op maximaal 60 graden Celsius.

Hoe zit dat nu met dat filter?

Dat is een terechte vraag en dat leggen we graag uit.

Onze mondkapjes worden standaard geleverd met een vervangbaar filter. Dit is een hydrostatisch filter, dat wil zeggen dat het filter de besmettelijke druppeltjes tegenhoud, zowel bij inademen als bij uitademen. Dat is precies wat we willen van zo'n filter.

Dit filtermateriaal wordt ook gebruikt voor de bekende chirurgische mondkapjes die we allemaal wel kennen (George Clooney in ER). Deze zijn meestal opgebouwd uit 3 lagen, terwijl ons filter bestaat uit 5 lagen. Kortom, een zwaardere kwaliteit.

Omdat het oog ook wat wil hebben we deze katoenen mondkapjes gemaakt. Katoen draagt comfortabel en kan goed hygiënisch gereinigd worden - zie onze gebruiksaanwijzing. De eigenschappen van katoen leveren een bijdrage van 50-70% in de bescherming tegen lucht-gedragen virussen, maar dit filter maakt het compleet tot 97%. Daarnaast beschermt het katoen weer het filter waardoor deze langer bruikbaar is.

U kunt voor het vervangen van van de filters ook kiezen voor bijvoorbeeld voor keukenpapier - maar de beschermende eigenschappen zullen niet geheel vergelijkbaar zijn. 

Eigenschappen:

  • 100% Polypropyleen (niet geweven kunstvezels)
  • 5-laags
  • Medical Blue
  • Eigenschappen gekwalificeerd op basis van ISO 20811, ISO 29073, ISO 13938 & ISO 13795 (Chirurgische kleding)

Ik wil filters bijbestellen

 

LET OP: Ondanks het gecertificeerde filter voldoet het mondkapje niet aan de FFP2/FFP3 norm, net als de standaard chirurgische mondkapjes hier niet aan voldoen.

Bron: https://smartairfilters.com/en/blog/best-materials-make-diy-face-mask-virus/

 

Rectificatie: voorheen hebben we ook de optie beschreven om een standaard stofzuiger filter te gebruiken ter vervanging van onze eigen filters. Maar het RIVM geeft terecht aan dat bij de productie van stofzuigerzakken er geen rekening wordt gehouden met het gebruik als persoonlijk beschermingsmiddel en mogelijk chemische additieven worden gebruikt waarmee de veiligheid voor de gezondheid niet kan worden gegarandeerd. Lees verder

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten worden bereken op basis van het gewicht van de totale bestelling. We bieden drie staffels aan om de verzendkosten per bestelling zo laag mogelijk te houden. Dit zijn de standaard tarieven voor PostNL - we zijn (nog) niet groot genoeg om echt met de PostNL te gaan praten. Wie weet... De verzending via PostNL is wel lekker vertrouwd.

In de praktijk kan rekening worden gehouden met de volgende verzendkosten:
1 mondkapje: € 1,95
2-3 mondkapjes: € 2,95 (€ 1,48-0,98 per mondkapje)
4-65 mondkapjes: € 4,95 (€ 1,24-0,08 per mondkapje)

Het verpakte gewicht van 10-25 filters komt overeen met 1 mondkapje, het gewicht van 50 filters komt overeen met 2 mondkapjes.

 

Mocht uw bestelling groter zijn dan 65 mondkapjes, dan moet u zeker contact met ons opnemen. En eerder mag dat ook al natuurlijk...

Ik zie niet de print die ik leuk vind, kan ik verzoekjes doen?

Jazeker, wij zijn elke week op zoek naar nieuwe prints. Dus als je een verzoek hebt, gaan we daar gericht op zoek naar. Gebruik het contact formulier aan de rechter kant.

Kunnen jullie ook mondkapjes met een logo leveren?

We zouden inderdaad mondkapjes met een logo kunnen maken zoals we dan ook doen voor de bedrijfskleding. Maar op dit moment hebben we besloten dit niet aan te bieden. Het is uiteindelijk bewerkelijk om dit ook voor de mondkapjes te gaan doen.

De mondkapjes zijn zo gemaakt dat deze echt rondom de mond en de neus vallen, daarom zijn er ook plooien in het mondkapje verwerkt waardoor het niet een recht oppervlakte is om het logo op te plaatsen. Als u wel een logo optie wilt hebben dan is een borduurpatroon de beste optie. Er zijn veel bedrijven in de markt die dit kunnen aanbieden. Desgewenst kunnen wij u in contact brengen.

Zijn onze mondkapjes FFP-2 of FFP-3 gecerfitifeerd?

Nee. Onze mondkapjes zijn bedoeld ter voorkoming van druppel-infecties. Onze mondkapjes hebben een filter, maar deze filter is slechts voor huis-tuin-en-keuken gebruik. Onze mondkapjes kan je niet gebruiken in ziekenhuizen. Wel zijn ze goed bruikbaar in de vele andere sectoren. 

Geloven wij dat dit de oplossing is voor Corona?

Zeker niet! Corona zal op basis van een breed pakket maatregelen moeten worden bestreden. Wel geloven wij dat het dragen van mondkapjes helpt om kans op verspreiding te verkleinen. Dat geldt voor iedereen op straat, in het OV, in het vliegtuig, maar ook zeker voor mensen die werken in contactberoepen - waarbij het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden - kunnen deze extra voorzorgsmaatregel inzetten om hun werk toch nog zo goed en veilig mogelijk uit te kunnen voeren.  

Zjin er meerdere maten mondkapjes?

Nee, one-size-fits-all. Onze mondkapjes zijn verstelbaar bij de neus en bij de oren. Het is wel zo dat bij levering is het mondkapje iets groter dan dat we hebben bedoeld. Dat komt omdat het mondkapje is gemaakt van 100% katoen en dat krimpt bij de eerste wasbeurt van 60 graden Celsius.

Hebben jullie ook kindermondkapjes?

We bieden deze nog niet aan, maar mocht u ze willen bestellen dan kunt u contact opnemen met ons. Alles is handgemaakt.

Heb ik garantie op het artikel?

Ja op het elastiek en stiksel heeft u garantie. Zie ook onze Algemene Voorwaarden en Retourbeleid.

Wat doe ik met een klacht?

Mocht u onverhoopt een klacht hebben, dan kunt u contact opnemen via de mail.: verkoop@vrolijkemondkapjes.nl Wij zullen u zo spoedig mogelijk helpen. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Moet ik nog iets speciaals doen voor ik het mondkapje kan dragen?

Als je een mondkapje bestelt, sturen we deze op. De mondkapjes zijn per stuk luchtdicht verpakt. We doen er altijd een handleiding bij. Voor gebruik mondkapje wassen op 60 graden Celsius. Of u kunt de gebruiksaanwijzing hier bekijken.

De stof van het kapje kan gewassen worden op 90 graden Celsius, maar het elastiek op maximaal 60 graden Celsius.

Hoe zit het met de juridische kant van deze webwinkel?

Eerlijk is eerlijk - dat is niet onze specialiteit. Maar we hebben ons goed laten informeren en de volgende artikelen laten samenstellen: Privacybeleid (AVG), Cookiebeleid, Algemene voorwaarden, Verzendbeleid en Retourbeleid.

Ohja - omdat wij verder geen advertenties tonen op onze website zijn we niet verplicht de Cookie-melding te tonen.

Bestellungen aus Deutschland

Die deutsche Regierung unterstützt die Ratschläge und Vorschriften zu Mundmasken stärker als die niederländische. Und wir haben bereits unsere erste Bestellung aus Deutschland erhalten. Derzeit sind wir aber noch nicht in der Lage, auch den deutschen Markt zu bedienen.

Trotzdem haben wir Versandoptionen für Deutschland hinzugefügt. Wir unterstützen derzeit nur iDEAL-Zahlungen und daher nur Zahlungen über niederländische Banken.

Wenn Sie eine Bestellung aus Deutschland aufgeben möchten, kontaktieren Sie uns bitte über das Kontaktformular und wir können sehen, ob wir Vereinbarungen treffen können, die beispielsweise auf Tikkie basieren.