Kopen » Veelgestelde Vragen » Tips voor brildragers

Tips tegen brillenglazen die beslaan

Brillenglazen beslaan omdat je ademt in je mondkapje. Hierdoor komt warme en vochtige lucht vrij dat uit een aantal kleine openingen rondom het mondkapje kan ontsnappen, waaronder de kleine opening onder de ogen. De warme lucht gaat omhoog en komt achter de glazen van je bril terecht. Het resultaat? Vervelende beslagen brillenglazen die je continu moet drogen met een brillendoekje. Probeer eens een van deze onderstaande tips om te voorkomen dat je continu je bril moet drogen.

 • Afwasmiddel
  Een handige tip is om afwasmiddel te gebruiken om te voorkomen dat je glazen beslaan. Voeg een heel klein drupje afwasmiddel op de glazen en wrijf het goed in met een brillendoekje (vooral aan de binnenzijde). Het is ook mogelijk om je bril af en toe in het schone zeepsop te houden voordat je de afwas doet.

 • Scheerschuim
  Een andere optie is om scheerschuim voor je brillenglazen te gebruiken. Breng een klein toefje scheerschuim aan op de glazen van je bril. Wrijf beide kanten van de glazen goed in met een doekje. Laat kort intrekken en spoel vervolgens af met warm water.

 • Gebruik een ander mondkapje
  Bieden de bovenstaande tips geen soelaas? Dan adviseren wij natuurlijk toch een 'Vrolijk Mondkapje' die dankzij de meegeleverde neusbrug goed aansluit boven bij de neus. Zo voorkom je dat er teveel warme lucht ontsnapt uit het mondkapje. Is het dan ook bij onze mondkapjes wel belangrijk dat de neusbrug goed wordt gemonteerd en goed wordt gevormd om de neus heen. Bekijk hier de instructievideo voor het monteren van de neusbrug

 • Draag het mondkapje juist
  Het is even wennen en veel mensen dragen een mondkapje nog niet op de juiste manier. Probeer het mondkapje zo dicht mogelijk bij je ogen te dragen en je neus hier overheen, dus zo laag mogelijk op de neus, te dragen. Ook op deze manier zullen je brillenglazen een stuk minder snel beslaan.

 • Raak je bril niet te vaak aan
  Voor sommigen is het een tik om vaak aan de bril te zitten. Probeer dit wanneer je een mondkapje draagt echter zoveel mogelijk te vermijden. Op deze manier voorkom je ook dat er geen warme lucht bij de glazen komt wanneer je weer eens aan je bril hebt gezeten.

⚠ BELANGRIJK: Zorg ervoor dat de handen zijn gewassen of zijn ontsmet voordat je het mondkapje opzet, afzet of dus de neusbrug of het filter gaat aanpassen.